søndag den 4. august 2013

vaniljeis med chokoladeovertrukket peanuts

Denne opskrift kommer fra kogebogen "Newyorker by Heart" af Birthe, som har bloggen af samme navn newyorkerbyheart. Denne is er rigtig nem og rigtig lækker. Den skal hverken på ismaskine eller røres i.
Det skal du bruge:

  • 3 dl piskefløde
  • 6 pasteuriserede æggeblommer (3 bægre)
  • 75 g sukker
  • korn af 1 stang vanilje
  • 2 dl saltede peanuts
  • 50 g god mørk chokolade.

Sådan gør du:
  • Bræk chokoladen i mindre stykker, og smelt over vandbad.
  • Kom de saltede peanuts i, og rør rundt.
  • Hæld dem ud på en bageplade med bagepapir, og skil dem ad med gaffel.
  • Stil dem køligt, til chokoladen et stivnet.
  • Pisk fløden stiv.
  • Pisk æg, sukker og vaniljekorn samme. Tykt og lyst.
  • Vend æggemassen i flødeskummen. (Vær forsigtig. Lette tag)
  • De chokoladeovertrukket peanuts blandes i.
  • Hæld massen i en beholder, som kan tåle at komme i fryseren.
  • Frys massen i mindst 5 timer.
  • Der skal ikke røres i det eller noget.
  • Velbekomme.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar