onsdag den 9. oktober 2013

Klatkager

"Det er risengrød (smask, smask, smask). Der gør næsen rød (smask, smask, smask). Og kanel blir strøed, det gør skorpen sprød. Grød skal være blød og ikke tør. Det er risengrød (smask, smask, smask). Der gør ganen blød (smask, smask, smask). Og kanel blir strøed, det gør grøden sød, men sæt ikke skeen i den før, end risengrøden den har fået en smørklat smør." 
En god gammel klassiker!

I sidste uge blev der lavet risengrød (Surprise!), og de rester der var til dagen efter, de blev genbrugt og en portion klatkager blev fremstillet.
Note: del æggene i hvider og blommer, og pisk hviderne stive. Vend dem så forsigtigt rundt i grøden. På den måde tror jeg, at klatkagerne bliver mere luftige og bedre. Det vil jeg hvert fald prøve næste gang. Ikke at disse ikke blev god, det gjorde de, men de var bare ret flade. Fladkager skulle de måske hedde i stedet..? :)

Det skal du bruge:
  • 500 g risengrød
  • 2 spsk. rørsukker
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • 2 æg
  • 4 spsk. mel
  • Citronskal fra 1 citron

Sådan gør du:
  • Bland det hele sammen og rør godt rundt.
  • Lad det hvile i mindst 30 min. i køleskabet.
  • Stil dejen ud 10-15 min. før du skal stege dem.
  • Steg dem i små klatter i smør.
  • Velbekomme.

1 kommentar: