fredag den 14. februar 2014

Perlebygsalat med græskar og porre

Denne opskrift er fundet i bogen "Grøn hverdagsmad fra River Cottage". Den er dejlig anderledes, da man får en sødme fra græskarret, struktur fra perlebyggen og den dejlige smag af hvidløget.
Det skal du bruge:
  • 1 butternutgræskar
  • 2 porre
  • 1 fed hvidlød
  • 200 g perlebyg
  • 50 g valnødder
  • 1 håndfuld grofthakket persille
  • Olie og citronsaft
  • Salt + peber


Sådan gør du:
  • Tænd ovnen på 190 grader.
  • Skræl, halver og fjern kernerne fra græskarret. Skær det i små terninger.
  • Kom terningerne i et ovnfast fad med lidt olie, salt og peber. Bland det sammen.
  • Bag dem i 15 min.
  • Skær porre ud i små ringe og hak hvidløget. Kom det i fadet til græskar terningerne, og tilsæt lidt ekstra olie. Vend det godt rundt.
  • Bag i 20 min.
  • Mens grøntsagerne er i ovnen, koges perlebyg i saltet vand, til den er mør, men stadig nøddeagtig.
  • Hæld vandet fra, når perlebyggen har kogt, og lad det køle helt af.
  • Drys valnødder over grøntsagerne og bag yderligere 8-10 min.
  • Når alt er kølet af, og har stuetemperatur vendes grøntsager og perlebyg sammen i en skål.
  • Tilsæt lidt olie, citronsaft, persille. Måske lidt ekstra salt og peber.
  • Velbekomme!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar